2007

 Startside
Op
ASRA på langtur
Tur til Walsted

 


 
dato kl.  KLUB-AKTIVITETER 2007
ons. 02.05. 19,00 Orienteringsmøde om aftenkapsejladserne
ons. 09.05. 19,00 Sæsonens aftenkapsejladser begynder
28. - 30.06. DM FOR PIRATJOLLER !
ons. 15.08. 19,00 Aftenkapsejladserne begynder efter ferien
17.-20.08. Engelsk besøg: 26 både fra Cruising Association
lør. 15.09. 09,00 Start på hovedkapsejlads: PKA-Cup
lør. 15.09. 19,00 Spisning efter PKA-Cup - Se Program! (pdf) NB: præmieoverrækkelse flyttet frem til ½ time efter sejladsen.
15.-16.09 Bådmarked på havnen
søn. 16.09. Optimist-Cup
06.-07.10 Åletur til Troense, ålespisningen starter lørdag kl. 18
ma. 29.10. 19,00 Bestyrelsesmøde
lør. 03.11. 14,00 Standerstrygning, - spisning om aftenen
ons. 05.12. 19,00 julestue med æbleskiver, gløgg, kaffe, film og hygge.

KURSER Efterår-Vinter  2007

Oplysninger og tilmelding: Eigil Olsen, tlf. 2324 2471

mandage fra 10.09. 19,00 Duelighedskursus
tirsdage fra 09.10. 19,00 SRC-VHF - kursus
onsdage fra 19.09. 19,00 Yachtskipper 1 og 3
tirsdage 19,00 fra 18.09. halvmodeller mv.- . Sløjdsalen, Rudkøbing skole. Kontakt Bent Jensen


 

JULESTUEN

i sejlklubben onsdag den 5. december kl. 19,00 med original formandsgløgg, æbleskiver, film, kaffe, pebernødder og sejlskabelig hygge blev som lovet: lun og hyggelig. Keld havde sat masser af julestemning og nytårskrudt i gløggen. -  Vi var på sommertur med "Rylen" til Hjortø og Birkholm og fik stegte ål med brødrene Mortensen, - og så sludrede vi om den stundende jul.

 


Midt i august havde vi besøg besøg af en større flåde fra den engelske "Cruising Association"s  Østersø-afdeling. Englænderne lavede en artikel om besøget til deres medlemsblad: "Cruising Association's magazine".
Læs artiklen på  dansk eller engelsk og se enkelte billeder fra besøget.:
 

 

STANDERSTRYGNING I BLÆST OG FEST

Lørdag den 3. november blev standeren halet ned til velvalgte formandsord. Læs disse her:

Pokalen for særlig indsats i årets løb blev givet til Poul Tom Hansen ikke mindst for det store arbejde som tovholder for Piratjollestævnet. Det knækkede sværd - juniorernes hæderstegn for indsats og kammeratskab blev givet til Kristoffer Jensen. Begge ses herunder: (foto: Søren, "Bianco"

Derpå blev standeren halet ned:

(foto: Søren, "Bianco") (foto: web-red.)

Efter hurraråb for sejlklub og sejlsport gik de fremmødte ovenpå, hvor der skulle være præmieuddeling for aftenkapsejladsrækken. - Det må være glippet for deltagerne, da kun meget få af disse var mødt op, men formanden konstaterede, at sejladsaftenerne havde været vellykkede, både på vandet og efterfølgende i klubhuset til kaffen, ostebrød og hyggesnak. Han udtrykte håb om at flere ville deltage næste år og opfordrede medlemmer uden båd til blot at møde frem til onsdagssejladserne: Der var altid behov for og plads til en gast mere! Han takkede sæsonens dommere og resultatberegner: Jytte Munch, Ulla Lørring, Anne Jette, Maria og Jørn Ole Jensen. Alle blev begavede med en flaske god langelandsvin. Her ses 3 glade modtagere:

(foto: Søren, "Bianco")

Til aftenens spisning var tilmeldt omkring 30 deltagere, som fik en rigtig hyggelig aften. Menuen var nakkesteg stegt som vildt med dessert komponeret og produceret af Lone Nielsen. Sæson 2007 blev drøftet og mange planer og forventninger til sæson 2008 blev luftet.

(foto: web-red.)

 

STANDERSTRYGNING OG FEST

På lørdag den 3. november kl. 14,00 hales klubstanderen ned efter velvalgte formandsord ovenpå en vejrmæssigt noget blandet sæson.

Og om aftenen fester vi uanset vejret. For en pris af bare 50 kr. tilbyder klubben sine medlemmer en menu, der ser således ud: Velkomstdrink - Nakkesteg stegt som vildt m. waldorffsalat, sødt og surt med sovs og hvide kartofler. Ovenpå serveres is med tilbehør og kaffe. Øl, vin og vand købes til klubbens sædvanlige rimelige priser.

Tilmelding senest onsdag til formand Keld Pedersen. Se tlf.numre og mail på siden "Klubben".

 


KULING I STEDET FOR KAPSEJLADS!

Men det berørte ikke aftenens PKA/Brugtbådsmarkedsspisning. Her gik bølgerne måske ikke højt, - men der var rigtig (sø)gang i den!
 


"Peggy Gordon" suveræn vinder af årets aftenkapsejladsrække. Se resultatliste 2007
 

Rudskallens stjernereporter, Søren "Bianco", er for tiden udsendt til Island. Han sender denne beretning om aftenkapsejlads i Reykjavik:
 

Medlemsbladet "RUDSKALLEN" september nr. 84 er udkommet. Læs det her:
 

KAPSEJLADSSPISNING UDEN KAPSEJLADS

Blev der ikke sejlet hovedkapsejlads den 15. september, blev der i hvert fald festet om aftenen. Arrangementet var det første, Lone Nielsen som nyvalgt bestyrelsesmedlem stod for, og det klarede hun strålende: Alt var organiseret, timet og tilrettelagt. Mange hjælpere, mange og velsmagende retter til en ufattelig billig pris.
60 medlemmer havde tilmeldt sig, og som det ses på billedet, var stemningen i klubhuset  helt i top ved dette arrangement, hvor bådlauget for øvrigt var inviteret med som en naturlig konsekvens af samarbejdet på klubbernes stande under det aktuelle brugtbådmarked.


Sejlklubbens hovedkapsejlads 15.09.07 aflyst!

10 både var tilmeldt og 9 bådes besætninger sad bænket i klubhuset kl. 8,00 for at tage fat på kaffen og rundstykkerne, mens sejladsbestemmelser skulle gennemgås og programmer udleveres.
Men ak: Vejrguderne var klubben uvenlig stemt: DMI forventede stærk vind fra V: 13 - 18 m/sek men aftagende hen på dagen. På molen ved redningsposten målte vi selv 14-17. Kapsejladsudvalget besluttede i samklang ved sejlerne at udsætte en afgørelse og indkalde til nyt skippermøde kl. 11.
Kl. 11 var vinden absolut ikke aftagende, snarere tvært imod, så der var ingen tvivl. Årets hovedkapsejlads blev aflyst! Ærgerligt, men nødvendigt.
 

BRUGTBÅDSMARKED

12. maritime weekend i Rudkøbing den 15. og 16. september: Brugtbådsudstilling, udstillinger fra maritime virksomheder fra Langeland og Sydfyn, loppemarked og meget mere. Såvel sælgere som gæster ligger gratis i Rudkøbing lystbådehavn denne weekend! Både til salg, kan lægges ind allerede nu - Se Havnens pressemeddelelse om arrangementet her:

Lørdag sejles seniorernes hovedkapsejlads PKA-Cup, se programmet her:
Søndag dyster optimisterne på vandet. Se nærmere i "Rudskallen" og i opslag på Havnen. Husk spisningen efter PKA-Cup'en lørdag kl. 19,-, og tilmelding til Lone!

Herunder et par billeder fra sidste års marked. (fotos Søren "Bianco")

KURSUSPROGRAM, efterår-vinter 2007

Er dine teoretiske og praktiske færdigheder i orden, så du kan føre din båd på bedste vis? Eller har du blot lyst til at lære noget mere? Så se her:  Kursusafdelingen udbyder i klubhuset følgende kurser:

Duelighedskursus -      afholdes mandage kl. 19,00 med start den 10. september

Yachtskipper I og III -  afholdes onsdage kl. 19,00 med start den 19. september

SCR Radiokursus  (nyt VHF)-      afholdes tirsdage kl. 19,00 med start den 9. oktober

Nærmere oplysninger hos - og tilmelding til - underviser og kursusleder Eigil Olsen på tlf. 6250 1071 og mobil 2324 2471 (bedst). Kan du ikke deltage de første par aftener, så kontakt alligevel Eigil. Han finder sikkert en løsning.

 

"ASRA" er hjemme igen!

torsdag den 24. juli kl. 18,30

- Læs siden: "ASRA på langtur"
Medlemsbladet "RUDSKALLEN" nr. 83 er udkommet. Læs det her:

18. juli: SMS fra Regnar. Nu er ASRA i Dover-strædet. Tidsplanen ser ud til at holde.

Har netop (torsdag aften, den 5. juli) modtaget SMS fra "ASRA". Regnar og Anette har lige set Azorerne synke i horisonten, og har nu sat kurs mod Rudkøbing med deres nyerhvervede, brugte, manuelt afkortede Ylva-mast rejst på Fandango 32'eren.
De påstår frejdigt, at ASRA står Rudkøbing havn ind mandag den 30. juli kl. 18,30 - nej senere korrigeret til tirsdag den 24. juli kl. 18,30 - Hu, hej hvor det går...


Læs deres breve her:

Spisning efter  PKA-Cup lørdag den 15. september. Alle medlemmer kan deltage. Se Lone Nielsens opslag herom:

 

Aftensejlads tæt på hvaler

RUDSKALLENS reportere stikker deres nysgerrige næser frem mange mærkelige steder. For eksempel på havnemolen i Reykjavik tirsdag aften. Her faldt blik og kameralinse på den lokale sejlklubs aftenkapsejlads. Lissom her i Rudkøbing samlede sejladsen vel en halv snes både af foraskellig størrelse og fabrikat. Vi spottede bl. a. en danskbygget X99 med hichtech-sejl.

Ud fra havnen gik det til startmærket og så en platlæns med spiler helt over til bugtens modsatte side for foden af den knejsende bjergformation. Jo, en lidt anden udsigt end Faarevejle-skoven og Sælgrunds-stenene ved Siø. En anden forskel på det hjemlige sydfynske øhav og Nordatlanten er også, at vore islandske kolleger har mulighed for at møde en hval undervejs.

Tekst og foto: Søren "Bianco"

ASK ASKHOLM SUVERÆN VINDER!

LÆS  OM  PIRAT-DM 2007
på siden af samme navn!

Se omtale af Pirat-DM i "Bådmagasinet" både første dag og sidste dag:

OPTIMISTSTÆVNE  I  KORSHAVN

Ungdomsafdelingen i Odense Sejlkub afholdt stævne i Korshavn den 23. juni. Fra Rudkøbing deltog 6 C-optimister. Vinden var svag, hvilket favoriserede de lette sejlere. 26 både deltog i C-klassen og vore 6 placerede sig nogenlunde i midten med Oliver Larsen på 11. pladsen som den bedste. Oliver havde en 4. plads i 5. sejlads som sin bedste placering. Arrangementet inklusive Sankt Hans aften-fest var perfekt. Et arrangement, som vore unge sejlere havde stor glæde, og som Odense Sejlklub havde stor ære af. Arrangementet og resultater kan ses på Odense Sejlklubs ungdomsafdelings hjemmeside her: http://www.odensesejlklub.dk/ungdom/korshavn/resultater.html

En af vore dygtige optimistsejlere, Sebastian Larsen, har sendt os dette indlæg om stævnet: (pdf)

 

Sommer-storm ramte broer og både


Orkan-agtige vindstyrker på 30-35 meter i sekundet er målt i Rudkøbing havn!  -  
November? Nej, onsdag den 28. juni...!

Metororologerne havde advaret om for årstiden ekstreme vindstyrker, men kraften overraskede vist både på DMI og ikke mindst de mange Rudkøbing-sejlere, der dagen igennem tilså egne og andres både.

Flere sejlere blev desværre ubehageligt overrasket: Mange rullegenuaer og rullestorsejl var røget sig en tur, - flænset fordi ejerne ikke havde surret dem tilstrækkeligt. Sprayhoods, bompresenninger og andre tekstiler var ramt. Sejlmagerne får noget at gøre i de kommende dage.

På bro B samt ved den vestlige ydermole var et par havnens agterpæle knækket og både kommet i drift. Også en af de pilrådne afviserpæle ved indsejlingen til havnen var brækket efter pæleormenes orgie. Den rådne pæl var drevet ind i havnen. Heldigvis blev den bjerget op på en bro før den forvoldte større skader på både.

Flere steder sås bordfyldte joller, og en enkelt herreløs gummibåd blev også observeret af vor udsendte reporter.

Andre steder i lystbådehvanen havde langskibs fortøjede fartøjer forvoldt skade på sig selv eller på broerne fordi fendringen var utilstrækkelig eller havde forskubbet sig.Men vinden havde en styrke, så den kan blæse de ellers beskyttende fendere op på dækket.

I nogle tilfælde var en for slap agterfortøjning årsag til, at bådenes fribord kom i nærkontakt med naboens ditto.

Heldigvis blev de fleste storm-forårsagede uheld opdaget tidsnok til, at der ikke skete større materielle skader, - bortset fra flænsede sejl.

- Det er glædeligt at se, at både sejlkklubmedlemmers og gæstesejleres opmærksomhed er stor, og at alle er parate med en hjælpende hånd, når skader skal forhindres eller søges begrænset, bemærkede flere Rudkøbing-sejlere på denne stormfulde sommerdag.

Andre sejlere undrede sig endnu engang over, at et så stort og kostbart anlæg som Rudkøbing lystbådehavn - og kundernes fartøjer - er uden opsyn af en mand med en hvid kasket, maritim indsigt og kommunal kompetence. En havnefoged, hedder sådan en!

Godtordigen.

Alle sejlklub-medlemmer rådes til at tilse bådene eller at få andre til det. Det kan også være en god ide at forstærke fortøjninger i luv-siden, som i disse dage er vest.

Stormfuld sejlerhilsen fra Søren "Bianco" (tekst og foto)

 

 


DM for Piratjoller i Rudkøbing  

 

Så er det ved at være nu: Rudkøbing Sejlklub er som tidligere omtalt vært for årets Danmarksmesterskab for den lille, hurtige piratjolle. Jollen - med øksen i sejlet - har bred, aldersmæssig appel, hvad deltagerlisten også vidner om. En af klubbens egne joller deltager.

Sejlerne ankommer til Langeland torsdag formiddag den 28. juni. Torsdag eftermiddag samt fredag-lørdag er afsat til sejladser med søndag den 1. juli som en mulig reservedag, - hvis vejret ikke arter sig tilpas.

Mesterskabet sejles i farvandet mellem Langeland og Strynø. I alt en lille snes både er tilmeldt. Hver piratjolle sejles af to mand. Når der ikke dystes på vandet, er der samvær og spisning i Rudkøbing Sejlklubs hus.

Stævnet er et officielt såkaldt DIF-DM godkendt af Dansk Sejlunion. Stævneleder er Rudkøbing Sejlklubs tidligere formand, Finn Birger Hansen og dommer er Børge Dammand, Århus.

I alt omkring 25 medlemmer af Rudkøbing Sejlklub er aktivt involveret i afviklingen af stævnet, der er arrangeret i samarbejde med Dansk Piratjolle Klub.

Rudkøbing Sejlklub deltager i mesterskaberne med en juniorbesætning: Christina Mogensen og Kasper Lindberg Larsen. - Herunder ses en af klubbens piratjoller i svag vind.
 

tekst og foto: Søren "Bianco"

 

 

DET  ENGELSKE  FLÅDEBESØG

Her i november har vi fra en af initiativtagerne til det engelske flådebesøg i august, Stuart Bradley, modtaget både billeder og referat fra opholdet. De kunne lide af være her, og de havde det sjovt. -
Det havde de af vore hjemmeværende medlemmer, som kom i kontakt med englænderne, det bestemt også. Spørg bare Bent Jensen.

Vi har modtaget 4 billeder samt et engelsk referat fra opholdet. Takket være Helle Hansen ligger det også i en dansk oversættelse.

     

Engelsk ”flådebesøg”

Fredag den 17. til mandag den 20. august har Rudkøbing havn og -sejlklub besøg af 26 både med en samlet besætning på 66 personer – alle englændere, der er medlem af  ”Baltic Section” - Østersø-sektionen - af ”Cruising Association” – vel nærmest den engelske version af en dansk tursejler/langturssejlerforening. De har fået lov til at låne sejlklubbens lokaler i dagene på sædvanlige sommervilkår, dvs. at klubhuset naturligvis også er tilgængeligt for RU’s medlemmer i nævnte dage.

 Deltagerprogram for dagene kan læses her og det er også opsat i klubhuset.
Englænderne vil gerne i kontakt med lokale sejlere, og Rudkøbing sejlklubs medlemmer er inviteret til at deltage i de planlagte arrangementer, naturligvis til samme deltagerbetaling pr. arrangement som englænderne selv skal betale. Tilmelding kan ske hos RU’s kontaktperson, Bent Jensen.

 Hvorfor netop Rudkøbing? – Måske fordi en  6-7 både næsten har lokal tilknytning i form af vinteropbevaring hos Anders Leth

 

SØMÆRKE INDDRAGET

Tønden med de 2 sorte kugler, som ligger (skulle ligge) ved den store sten mellem Dolfuss og Sælgrunden og som siden 2004 er blevet udlagt på sejlklubbens regning og ansvar, er på sejlklubbens foranledning nu igen inddraget. Området er i søkortet afmærket med dybden 1,9 meter og "R" - klippe samt i detailkortet over Løbet med "Cb" - store sten. Uanset dybgang gør kølbåde dog klogest i at holde sig fra området!

 

ASRA og Pinnochio

Nyt fra Asra har vi ikke, men en hjemmeside fortæller om og har billeder fra samvær med "ASRA" og besætning i Caribien.

 

 

Keld Pedersen: Ny formand på kommandobroen


                                     foto: Søren "Bianca"

Keld er bestemt ikke et ubeskrevet blad som formand for Rudkøbing sejlklub. Keld har været aktiv i bestyrelsesarbejde i klubben i 16 år, været leder af optimistafdelingen og været en aktiv formand fra 1997 til 2000, hvor han trængte til en pause og sagde nej tak til genopstilling. I de tre formandsår blev blandt andet afholdt DM og NM for X-99, opført nyt jollehus og afholdt DM for H-både. Der havde været fremgang i medlemstallet, pæne overskud i klubkassen trods investeringer og renoveringsarbejder og 13-15 både til aftenkapsejladserne så han kunne tage sin pause med god samvittighed. Jo, der er store forventninger til at vi med Keld på broen får god vind i klubsejlene fremover.

Generalforsamling 2007 i øvrigt .......

Læs Jytte Munchs referat af generalforsamlingen her (pdf-fil), og se listen over den nye bestyrelse her 

Bent og Poul Tom sætter den ny stander for sæson 2007. Bestyrelsen har udnævnt Finn Birger til æresmedlem
Her modtager Finn æresmedlemsdiplomet.

Fotos: Søren "Bianco"
 

FINN BIRGER TRÆKKER SIG SOM FORMAND!

Sejlklubbens generalforsamling lørdag den 28. april kl. 14,30 byder på en overraskelse af de større: Finn Birger har meddelt  bestyrelsen, at han ikke modtager genvalg til formand. Finn har dermed i denne omgang kun siddet på formandsposten i 2 år. Alligevel er han den person, som næst efter Erik Rasmussen har været formand længst. Elleve år blev det til. - Poul Tom, der er næstformand, trækker sig ligeledes. Bent Jensen har for flere måneder siden meddelt bestyrelsen, at han ikke genopstiller. Læs mere i aprilnummeret af "Rudskallen" som netop er udkommet, og som kan læses ved et klik her: (hvis du har husket at installere AcrobatReader)..
 

LÅN AF KLUBHUSET

Skal medlemmer kunne låne klubhuset til private arrangementer? Det spørgsmål har været drøftet på flere generalforsamlinger, men et flertal har hver gang været imod ud fra den principielle betragtning, at et medlem aldrig skal risikere at blive mødt af en lukket dør i sit eget klubhus.

Synspunktet er respektabelt, men jeg har aldrig været enig i det.  I virkeligheden står klubhuset tomt den største del af vinterperioden. Rigtig mange sejlklubber giver da også deres medlemmerne en sådan lånemulighed. Jeg synes, vi skal gøre det samme. Med udgangspunkt i det regelsæt, der gælder i Marselisborg Sejlklub, har jeg lavet et oplæg til en låneordning, som kan udarbejdes og besluttes i den kommende bestyrelse, hvis de fremmødte medlemmer lørdag den 28. april vedtager det beslutningforslag, jeg har stillet til behandling på generalforsamlingen i klubhuset. Både forslag og oplæg ligger på hjemmesiden og er ophængt i klubhuset.

Jørn Ole Jensen
 

Hærværk på Havnen!

Oles Espes L23 står på pladsen ud mod Havnegade. Da Ole var ved at male bunden, så han noget stikke ud af skroget ved siden af den ene støtte, bagbord agter. Det var et knækket 3mm bor. Tæt ved fandt Ole 2 huller mere, boret tværs gennem skroget. Hullerne fører op til en kistebænk, og der skal ikke megen fantasi til at se, hvad der kunne være sket, hvis hærværket ikke var blevet opdaget i tide.

STRYNØ HAVN REDDET!

Strynø havn, der lap på lap nu er ved at skride helt sammen i sandet er reddet i sidste øjeblik af en bevilling fra A.P. Møllers fond!
Den kommunale rolle i havnefadæserne på Strynø glemmer vi her, men Rudkøbing-Strynø  Bådlaug sendte i vinter en ansøgning til fonden om støtte til et udbygnings- og renoveringsprojekt, og minsandten om ikke fonden ifølge bådlaugets næstformand, Gunnar Holm har sagt ja til at financiere hele projektet!

Stort til lykke til os alle og tak til Fond og Bådlaug!  (30.03.07 kl. 14)
 

VHF / SRC RADIOKURSUS

Klubben begynder vintersæsonens andet og sidste VHF/SRC Radiokursus tirsdag den 13. marts kl. 19,00 og fortsætter følgende tirsdage. Af hensyn til bogbestilling er tilmelding forud nødvendig!
Henvendelse til underviser og kursusleder Eigil Olsen, tlf. 62501071 / 23242471

"Anvendelse af de maritime VHF-frekvenser i Danmark 

 For at anvende maritime VHF-frekvenser i Danmark skal man mindst have et SRC-certifikat til betjening af radioudstyret samt have et kaldesignalsbevis til sit fartøj. Når disse ting er i orden, kan man installere VHF-radioen og anvende den. Der opkræves ikke årlige gebyrer og afgifter for anvendelsen af maritime frekvenser fra skibe. De tidligere udstedte ”Begrænsede certifikater” populært kaldet VHF-certifikater giver dog fortsat adgang til betjening af traditionelle VHF-radioanlæg uden DSC. -"

 

Læs mere om emnet på søfartsstyrelsens side her: http://www.fritidssejler.dk/radio.htm
 

INTERESSANT AFTEN I SEJLKLUBBEN

Sejlklubben havde fået tilbudt foredraget om sejlads i Skotland af ægteparret Karen og Mogens Termansen, og det blev en både hyggelig og interessant aften for de mere end 40 fremmødte medlemmer, da Mogens Termansen tog laserpegepinden i hånden og medlevende og engageret gik i gang med at fortælle om parrets store interesse: Sejlads i Skotland.
Mange oplysninger blev givet og mange spørgsmål blev besvaret: Hvordan er det at sejle i de skotske farvande med tidevand og kraftig strøm? Hvordan er vejret, naturen, havnene og befolkningen? Hvordan kommer man i gang og hvad skal der til?
Et inspirerende foredrag belyst med mange flotte lysbilleder. En kaffepause var indlagt, og Karan '"Kristoff" havde bagt og medbragt lækker kage til alle.

Sejleraften i klubhuset onsdag den 14. februar kl. 19,00

Bestyrelsen indbyder til foredragsaften med temaet:

Sejlads i Skotland

Mogens B. Termansen fra Sæby har i over 20 år  sejlet danske farvande tynde, og har siden 2000 sammen med sin kone i deres Mascot 33 "Pinafore" sejlet i Skotland, - de først 2 år i henholdsvis 1½ og 2½ måned. I 2002 sejlede de i Skotland i 4 måneder, hvorefter de fik fast bådplads i Craobh Marina på den skotske vestkyst. Siden har de hvert år levet i båden i 6 måneder og med udgangspunkt fra Craobh Marina sejlet i Skotland.

Mogens Termansen  foredrager om disse sejladser, om sejlads over Nordsøen, detailleret  om sejlads gennem Caledonian Canal, på den skotske vestkyst (som er deres primære sejladsområde), på Clyde og til Orkney. Han vil komme lidt ind på den skotske historie, - og frem for alt vises der billeder.

Efter Termansens opfattelse bevæger man sig i Skotland fra det ene fantastisk smukke område til det andet. Der er et enestående dyreliv, og sejlmæssigt er der dejligt mange udfordringer blandt andet med strøm og tidevand.

Mogens Termansen er af FTLF (foreningen til langturssejladsens fremme) valgt som kontaktperson vedr. sejlads på Skotland. Som forberedelse til aftenen kan det anbefales at læse beretningen om deres første tur - deres første sæson - til og i Skotland her: S/Y Pinafore i Skotland

Gå ikke glip af dette foredrag, men mød op og lad dine egne sejlerdrømme få friske saltvandspust! 

 

Hjemmesidestatistik:
Der er efterhånden en del, der klikker sig ind på vores hjemmeside. I marts 2007 var der dagligt 76 besøg. De sidste 12 måneder har der i alt været 18.393 besøgende. Se hele statistikken her:
Ohøj medlemmer af Rudkøbing Sejlklub,
 
I forlængelse af Jørgen Mathornes udmærkede indlæg om sikkerhed i havnen, kan jeg henvise til denne side:
 
 
- samt gøre opmærksom på, at der holdes et Sydfyn/Øhavs-dækkende møde om emnet i Svendborg Amatør Sejlklub på Færgevej i Svendborg (runde lystbådehavn) torsdag den 25. januar kl. 19-21. Alle er velkomne, tilmelding på Dansk Sejlunionshjemmeside via dette link:

http://www.sejlsport.dk/sw16647.asp?KursusID=216
 
Godt og sikkert nytår allesammen!
 
Søren - "Bianco"

 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen lørdag d. 20. januar 2007 kl. 10,15
Rudkøbing Sejlklub's vinterudflugt går i januar måned til Walsteds Bådeværft hvor vi bliver vist rundt og ser de igangværende arbejder.

Vi mødes i sejlklubben, fordeler os i det nødvendige antal privatbiler og kører mod Thurø kl. 10,15.

Efter rundvisningen på værftet kører vi til Restaurant "Svendborg Sund" hvor vi (for egen regning) nyder en æggekage.

Tilmelding nødvendig til undertegnede senest onsdag d. 17. januar 07.

Poul Tom Hansen
Platanvej 7
5900 Rudkøbing 
poultom@ofir.dk   62 51 30 46 - 23 44 70 66

 

Om "Danske Bådejere", - et nyt tiltag fra DS:
Danske Bådejere er en hjemmeside udelukkende for medlemmer af klubber under Dansk Sejlunion. Adressen er: http://www.danskebaadejere.dk/

Medlemmerne kan frivilligt og gratis melde sig på som brugere af Danske Bådejere. På siderne finder du oplysninger, som alle relaterer sig til det at eje og bruge en båd.

Artikler på hjemmesiden er udarbejdet sammen med Danske Bådejeres samarbejdspartnere eller af Dansk Sejlunions medarbejdere. Artiklerne er søgt verificeret, således at oplysningerne er valide.

For at logge på som bruger, skal du benytte det brugernavn, som står på Sejlerbladet, samt en kode.

På siderne samles informationer, nyheder og gives mulighed for at modtage nyhedsbreve alt med relevans for medlemmerne. Siderne er ikke færdig udviklet. Der vil kontinuerligt blive lagt nye sider på hjemmesiden og det er sejlunionens håb, at Danske Bådejer med tiden bliver den vigtigste portal for mennesker, der ønsker information og viden om det at være bådejer og om brugen af den.

Siden vil blive udvidet med et forum, hvor det er muligt for at være i dialog med andre bådejere, Dansk Sejlunion og vores samarbejdspartnere om emner, som retter sig mod din rolle som bådejer.

Du kan tilmelde dig her: - du behøver dit brugernavn / medlemskode fra bagsiden af "Sejlerbladet" samt din E-mail adresse!