2010

 Startside
Op

 

     KLUB-AKTIVITETER 2010
ons. 27.01. 19,00 Bente og Peter Brendstrup: "6 år rundt Atlanten". 
Andet foredrag med lysbilleder: Mødet med kuna-indianerne
lør. 27.02. 19,00 Suppegilde i klubhuset
lør. 03.04.   Fælles båd-isætning
lør. 10.04. 14,00 Standerhejsning og derefter generalforsamling
lør. 10.04. 19,00 Standerhejsningsfest!
man. 12.04.   Fælles båd-isætning
ons. 28.04 19,00 Aftenkapsejlads indledes med orienteringsmøde i sejlklubben. Se mere i "Rudskallen", marts nr.
ons. 05.05. 18,15 Sæsonens første aftenkapsejlads
tirs. 01.06. 17,00 PCO-Regatta anløber Rudkøbing og låner vores klubhus om aftenen.
tors.12 -lør. 14.08.   Svendborg Classic Regatta - tema: Joller
ons. 11.08 18,50 Første start i Efterårssæsonens kapsejladsrække. Skippermøde 18,15
tors. 19.08 18,00 Grillaften AFLYST!
ons. 15.09. 19,00 Sidste aftenkapsejlads med fællesspisning og præmieoverrækkelse
lør. 18.09. 09,00 Start på hovedkapsejladsen. Skippermøde med morgenmad kl. 8,00. - Desuden er der bådmarked
søn. 19.09.   Bådmarked
lør. 25.-søn. 26.09.   Åletur til Troense. Spisning kl. 19,00
man. 27.09. 09,00 Maling af klubhus påbegyndes! Se opslag her!
lør. 09.10   Båd-optagning
fre. 15.10   Båd-optagning
lør. 06.11. 14,00 Standerstrygning med spisning kl. 19,00!
ons. 08.12. 19,00 Julehygge med gløgg, æbleskiver og en lille film
 Onsdag den 8. december kl. 19,00 starter julehyggen i sejlklubben med gløgg og æbleskiver. Som sædvanlig skal vi også at en lille film med maritimt indhold. I år tager den udgangspunkt i livet på Rudkøbing Havn.

 


Standerstrygning og -fest 2010

Vist var det efterår og køligt i luften, men solen skinnede ufortrødent, da vi lørdag den 6. november samledes foran klubhuset. Det var tid til standerstrygning: Formanden gennemgik sæsonen, og fandt mange gode ting frem, hvoraf den helt klart bedste var, at to medlemmer midt på sæsonen smøgede ærmerne op og tog fat på at genrejse juniorarbejdet, for uden et aktivt juniorarbejde mangler en sejlklub et væsentligt perspektiv!
Standeren blev halet ned af to medlemmer, som for nogen tid siden er trådt ud af juniorrækkerne, og derefter samledes man i klubhuset, hvor formanden overrakte pokalen for årets særlige indsats til Elin Jørgensen. Elin har på bedste holdt øje med og selv sørget for, at vores klubhus hele tiden har været "på plads og i orden".Herefter var der en sæsonafslutningsøl i klubhuset til alle.

                 Læs hele formandens tale her:

Aftenens fest var velbesøgt og vellykket: dejlig mad og god stemning bordene rundt.

Fotos: Søren "Bianco"

 

 

 

 

 

 


Lørdag den 6. november er der standerstrygning og standerstrygningsfest - Se program og tilmelding her!
Bestyrelses udbyder maritimt førstehjælpskursus. Se opslaget her!  Læs i øvrigt Kalendersiden!

 

Hovedkapsejlads 2010 afviklet i hård vind!

Vindmåleren viste 11-14 m/sek, da skippermødet startede med kaffe og rundstykker lørdag morgen den 18. september. Men det var årets hovedkapsejlads. Derfor: hvis nogen ville starte, så blev der startet: Ansvaret er i følge DS-reglerne helt klare: Det er alene skippers afgørelse, om der skal sejles eller ej! - Tolv af sytten tilmeldt både mødte frem til start, men kun fem fuldførte! - Se mere omtale samt resultater på hovedkapsejladssiden!

Her skal blot slås fast, at:
 
Vinder af Rudkøbing Sejlklubs hovedkapsejlads blev folkebåden "Rødtop" med "Peti" på 2.pladsen!

Læs opslagene:  Grillarrangement efter hovedkapsejladsen - samt Åletur til Troense.

Opslagene oplyser om indhold, sted, pris og tilmeldingsfrister! Åleturen der lørdag den 25. september!
 


Årets aftenkapsejladser er afsluttet og vinderne kåret!

Klubmester blev Mikael Jensen i "Balu"


Efterårets sejladsserie blev i første start vundet af Jeppe sundberg i "Victoria", med Ulrik Bastholm i "Liljen" på 2.pladsen. Anden start blev vundet af Leif Nielsen i "Petí" med Flemming Hansen i "Miss Sommerlyst" på 2.pladsen.
 

Se resultater og billeder på kapsejladssiderne.
 

Rudkøbing Sejlklub
indbyder til den årlige
Hovedkapsejlads

 Lørdag den 18. september 2010

Tidsplan:

08.00:          Morgenkaffe og Skippermøde i klubhuset  (klubben er vært ved kaffe og rundstykker)

09.00 og fremefter:     Individuel start efter sømiletid

Præmieoverrækkelse:  ½ time efter sidste båd i mål, og senest kl. 16,00  er der præmie-overrækkelse i klubhuset

Se hele programmet med banekort her!

Der vil om aftenen være mulighed for fællesspisning i/ved klubhuset. Nærmere oplysninger herom senere (bl.a. pris og tid og sted). Der kan købes spisebilletter på havnekontoret. Udenøs kapsejlere får sikkert mulighed for at reservere spisebilletter samme sted.

Se om tilmelding i programmet. - Tilmelding er bindende!

Med venlig hilsen
Kapsejladsudvalget
 


        Klargøring til og Maling af klubhus sker i uge 38 -39. Se opslag her!
 


Klubbens maritime undervisning, der fører frem til Duelighedsbevis, Yachtskipper 1 og 3 samt VHF/DSC-certifikat, begynder fra starten af september. Læs nærmere  på siden "Undervisning" på siden "Klubben", - eller tryk her:
 

Søren Stidsholt Nielsen - på hjemmesiden her også kendt som Søren "Bianco" - har sendt følgende reportage i tekst og billeder fra årets "Svendborg Classic Regatta" med fokus på resultater opnået af sejlere og både med tilknytning til Rudkøbing:

Rudkøbing flot repræsenteret i Svendborg Classic Regatta

Rudkøbing-sejlbåden Geisha var tilmeldt Svendborg Classic Regatta og kæmpede sig til en tredjeplads i kapsejladsen Sophus Weber Race på banen mellem Langeland og Tåsinge. Geisha blev ført af bådens ejer, Niels Koll, Rudkøbing og med Rudkøbing-sejlerne Michael Koll, Henning Rasmussen og Jean Hansen som gaster. Geisha er af typen Peti og bygget på Bianca Yacht i Rudkøbing før værftet i midten af 1960'erne indledte serieproduktion af legendariske Bianca 27. Peti-typen er tegnet af Svend Aage Christensen, der dengang boede i Rudkøbing.
I Svendborg Classic Regattas jolle-dyst deltog bl. a. den tidligere Rudkøbing-pige Sinne Louise Hansen, datter af Helle og ex-sejlklubformand Finn Birger Hansen. Med Sinnes mand, Niklas som gast, blev det til en tredjeplads i klassen Wayfarer. Sinne og Niklas bor i dag i Århus.
En tidligere Rudkøbing-sejler og stadig en hyppig gæst i vores havn, Hans Emil Petersen, Svendborg, vandt med sin Knarr-båd Sept regattaens fornemme Sophus Weber-pokal.
Svendborg Classic Regatta arrangeres af en række maritime foreninger, bl. a. Rudkøbing Sejlklub. Blandt de aktive Rudkøbing Sejlklub-folk er Poul Tom Hansen, der bemander dommerbåden og sidder i bestyrelsen for regattaen, Finn Birger Hansen, der også bemander dommerbåden og er formand for protestkommiteen, Gerner Laursen, der i kraft af sin dommer-uddannelse medvirker til sejladsernes afvikling samt Søren Stidsholt Nielsen, der bl. a. laver presse, plakat og fotos.
I øvrigt var Jagtbåden Jageren fra Rudkøbing i front til Svendborg Classic Regattas dyst for motorbåde. Det velrestaurerede fartøj, der kan spore sin historie tilbage til 1929, vandt regattaens ringridning. Ja, ringridning, - det hedder det i hvert fald, selvom det foregår på vandet og hesten er skiftet ud med hestekræfter om bord i en motorbåd.
Den (regn-)våde bane var lagt ud ved Svendborg havns honnørkaj, og her gjaldt det om med bådmandshagen at spidde ringe i stadig mindre størrelse. Bedst af de deltagende både var Jageren ført af Carsten Rohde og med Kenneth Strandby som lansefører Jageren ejes af Kenneths far, Henning Strandby fra "Din Tøjmand" i Rudkøbing.

Søren, "Bianco"

Link til omtale af stævnet i "Baadmagasinet.dk" og i "Minbaad.dk"
 


Uden at ryste på hænderne spidder Kenneth Strandby den mindste ring og sikrer Rudkøbing-båden Jageren en førsteplads i Svendborg Classic Regattas ringridning for motorbåde. Foto: Søren, "Bianco"


Kenneth Strandby var en tur på præmiepodiet, så Jageren fra Rudkøbing kunne få sit navn på denne opsats far Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot. Til venstre museets daglige leder, Ole Bay ved præmiefesten i Svendborg Classic Regatta. I baggrunden skimtes stævneleder Martin Stockholm og Rudkøbing Sejlklubs stander. Foto: Søren, "Bianco"

Peti-båden Geisha fra Rudkøbing for læns på Svendborg Classic Regattas kapsejladsbane nord for Langelandbroen. Foto: Søren, "Bianco"

Den tidligere Rudkøbing-sejler Hans Emil Petersen vandt med sin Knarr-båd Sept den fornemme Sophus Weber-pokal, der blev overrakt af Sophus Webers niece, Tove Gether. Sophus Weber var værftsejer og bådkonstruktør i Gl. Hestehauge ved Svendborg. Foto: Søren, "Bianco"

GRILAFTENEN DEN 19.08 ER AFLYST! (Arrangørerne er alle ude at sejle)
 


Aftenkapsejladserne er i gang igen efter ferien. Se resultaterne på kapsejladssiderne
 

Kommende arrangementer

herunder hovedkapsejlads og bådoptagninger i oktober : Se datoerne på kalendersiden


Kapsejladsudvalget har evalueret forårets aftenkapsejladser og besluttet  ændringer gældende for efterårets sejladser, som starter med sejladsen den 11. august. Se ændringerne her:
 

Aftenkapsejladsrækken sluttede forårssæsonen den 16. juni. Se resultaterne på kapsejladssiderne:
 

Ingen nåede i mål ved onsdagskapsejladsen den 2. juni.  Se starter og nærbilleder fra Holgers Grund her:
 
 

GRILL-AFTEN TORSDAG den 3. JUNI kl. 18.00 - Se bestyrelsens opslag her.

 


Hvor går pinseturen hen i år? Hva' mæ' Strynø? - Hvis altså du er mere interesseret i traditionel Jazz end i traditionel sejlads.  Så har  Langelands Jazzklub et godt tilbud her.
 


Aftenkapsejladserne starter den 5. maj.!  

Kapsejladsudvalget har ændret banerne lidt, der bliver 2 sejladsrækker og et samlet klubmesterskab og der er også lavet mindre regelændringer.
Udvalget inviterer derfor alle interesserede: skippere, besætningsmedlemmer, hjælpere samt mulige nye gaster til et          skippermøde i sejlklubben onsdag den 28. kl. 19,00.
Her vil udvalgets formand, Michael Koll give en orientering og lægge op til en god snak om sæsonens aftenkapsejladser. Har du ikke tidligere været med om onsdagen, men holder dig til tursejlads, så tænk alligevel en gang på, om det ikke skulle være noget for dig at være med - om ikke andet, så som gast. men jo flere både, vi har på vandet, jo sjovere er det for alle!  Se og skriv opslaget om skippermødet ud her!

 


Standerhejsning, Generalforsamling og Fest !

Lørdag den 10. april - en kølig, men solrig dag - blev sæson 2010 indledt med gode ønsker for alle på vandet og et trefoldigt rungende Hurra! for klubben og for dansk sejlsport.

Derefter var der generalforsamling i klubhuset. Heri deltog 36 medlemmer.

Se referatet af generalforsamlingen her!

Under generalforsamlingens sidste punkt blev Poul Tom Hansen begavet med en flaske god vin og en ny klubstander i anledning af, at han i år har været medlem af sejlklubben i 50 år! Formanden benyttede lejligheden til at sig Poul Tom tak for hans gode indsats for klubben gennem årene.

Bestyrelsen konstituerede sig på efterfølgende møde med Peter Hansen som næstformand, Karen Dirksen som kasserer og Per Munch som sekretær.

 

Om aftenen var der 48 medlemmer til spisning, og hele aftenen forløb i en utrolig god stemning. Sejlerne kom forventningsfulde og gik glade hjem: Sæson 2010 er i gang....

(Alle fotos: Søren, "Bianco")

Joller som tema på Svendborg Classic Regatta 2010

Regattaen, som Rudkøbing Sejlklub er medarrangør af, finder sted fra torsdag den 12. til lørdag den 14. august i Svendborg. Flere oplysninger her:
 


Svendborg Sund Sejlklub indbyder til Tåsinge Rundt 2010  søndag den 16. maj.   Se indbydelse her!
 


BILER FRABEDES, TAK!

Ejerforeningen Rudkøbing Skudehavn, Lejligheder har venligt bedt os gøre klubbens medlemmer opmærksom på, at det ikke er tilladt at køre sin bil ind i området ved inderhavnen. Der er ganske enkelte bådejere, der kører med bil helt ind på stien foran husene. Tilkørslen er spærret med en kæde, som man bare tager af og kører ind. I visse tilfælde holder en bil i længere tid. Stien tilhører ferielejlighederne og er beregnet for fodgængere og cyklister. Stien er ikke udlagt for biler eller anden tung trafik. -

Klubben opfordrer medlemmerne til at anvende båd-opbevaringspladsen til parkering. Pladserne rundt Skudehavnen er privat, også pladserne på græsarealet mod Langelandsbroen!
 

Husk standerhejsning og efterfølgende generalforsamling nu på lørdag den 10. april fra kl. 14,-

Til festen om aftenen har 47 tilmeldt sig.....
 


Er det noget for dig at hjælpe til med at afvikle vore aftenkapsejladser? Vi sejler aftenkapsejlads hver onsdag aften, og vi starter onsdag den 28. april. - Men vi behøver hjælpere ved og i klubhuset!

Læs nærmere i brevet fra kapsejladsudvalget her:
 


Indkaldelse til generalforsamling, standerhejsning og standerhejsningsfest,  en del om aftenkapsejladser og andet godt: Se "Rudskallen"s martsnummer her:
 

Tyske Regattagæster på besøg den 1. juni

Et tysk charterfirma, PCO, afholder årligt en regatta som hedder "PCO Baltic Cup". I år går sejladsen fra Heiligenhafen til Damp med anløb i Spodsbjerg, Lohals, Rudkøbing og Søby.
Tirsdag den 1. juni anløber  26 både med omkring 120 sejlere Rudkøbing, hvor PCO gerne vil afholde en grillaften for deltagerne med kaffe efterfølgende. Rolf Brezinsky fra PCO har haft et møde med formand Keld og Kim havnefoged for at høre og aftale nærmere. Her blev der spurgt, om de må bruge vores klubhus, og det har klubben ved formanden sagt ja til, men gjorde samtidig opmærksom på, at vi "kun" kan tilbyde 60 stole samt en del ståpladser. Havnen oplyste om bådtakster og gav tilsagn om at reservere bådpladser i muligt omfang nær klubhuset (og dermed grillpladsen). Efter det oplyste tegner besøget til at blive et både hyggeligt og festligt indslag den 1. juni. -
Næste formiddag sejler feltet videre til Søby. Se evt. mere på
http://www.baltic-cup.de/termine/ .
 


En strømtabel for Rudkøbingløbet hører hjemme ved kortbordet. Se og hent strømtabel 2010 her:
 

BÅD-ISÆTNING 2010

Her midt i vinterens is-tid har bestyrelsen haft kontakt til vognmand og fået tildelt datoer for fælles båd-isætning. (kræver aktivt medlemskab). Isætning finder sted:

lørdag den 3. april og mandag den 12. april 2010

Men man kan ikke bare dukke op med sin båd: Man skal bl.a. være tilmeldt til tiden og dermed ført på den liste, vognmandens har fået og udregnet tid efter, - ellers kommer man ikke med i vandet!
 Se orientering og vejledning her:

 


Vi starter nyt SRC-VHF kursus tirsdag den 9. marts. Se nærmere her! 
 
Medlemmernes fornemmelse for vinter jager sejlklubben på flugt med et regulært suppegilde:
       
               
Suppe, Peberrodskød, kaffe og spiritus.

Gildet begynder lørdag den 27 februar kl. 18,30 og slutter kl. ??  Tilmelding gerne med det samme og senest lørdag den 20. februar!  -
Se Lones opslag her:

 

Bente og Peter Brendstrup fortsætter med 2. lysbilled-foredrag fra deres togt:
"Seks år Rundt Atlanten" onsdag den 27. januar 2010 kl. 19,00 i klubhuset

(
ikke som tidligere udmeldt den 13. januar!)

Bente skriver: "Vi vil gerne vise nogle dejlige billeder og fortælle om vores møde med Kunaindianerne, verdens næstmindste folkefærd, der bor på nogle små øer i øgruppen San Blas ved Panama. Dette spændende folk som for de flestes vedkommende lever, som de altid har gjort, i bambushytter med jord på gulvet. De lever i naturen og af naturen.
For os har det været en af de største og mest anderledes kulturoplevelser på vor 6 år lange rejse
."

- Læs omtalen af Bente og Peters 1. foredrag samt deres foredragsoplæg her: