Arkiv-eksemplar af det månedlige nyhedsbrev

Rudkøbing Sejlklub udsender i starten af hver måned året rundt (juli undtaget) nyhedsbrevet Rudskallen. Nu er du i vores arkiv med et ældre online-nummer af Rudskallen. Læs de øvrige ældre numre. Oplysninger om tid og sted for aktuelle aktiviteter finder du under kalenderen.

Nyhedsbrev no. 16 RUDKØBING SEJLKLUB  november 1998

November 1998

Standerstrygning og sildebord

Selvom de fleste af vore både har fået landjord syd for kølen, kan vi godt have det festligt som Rudkøbing-sejlere.

Et par af overskrifterne for de kommende måneder er standerstrygningsfest og sildeborde - og så har vi slet ikke sagt suppegilde, - blot skrevet det.

Markeringen af standerstrygningen - nogle kalder det afdrikkerfest - finder sted lørdag den 7. november. Om eftermiddagen sænkes den efterhånden halve klubstander fra vor flag-mast, og formand Keld Petersen gør en lille status over sæsonen. Samtidig forventes udnævnt en ny års-indehaver af klubbens vandrepokal for særlig glorværdig indsats. Den bestyrelses-udpegede besidder er i øjeblikket eks-formand Finn Birger Hansen.

Efter strygning og pokaloverrækkelse er klubben vært ved en flaske i klubhuset, men de tørstige/snakkesalige skal ikke blive hængende, for festudvalget skal igang med at smukkesere lokale og borde til aftenens store gilde. Og der noget at komme efter. Se bare menu-kortet:

  • Velkomstdrinx
  • Skipperlabskovs
  • Irsk kaffe
  • Natmad

- og det hele fås for en sølle hund. Drikkelset købes til de sædvanlige, latterlige klub-priser.

For tilmeldingen står Jan Sørensen (tlf. 6251 - 3862) og Carsten Larsen (tlf. 6251-2646), og vi skulle hilse og sige, at tilmelding kan nås til og med onsdag den 4. november ved solnedgang.

Ogsomomdetikkevarnok. Vinteren igennem opfølger det nye festudvalg tidligere tiders hyggelige tradition med sildeborde hver søndag i land-sæsonen. Det første sildebord er dækket søndag den 15. november kl. 12.00-14.00. Med et par jule/nytårs-søndage som undtagelse silde-hygges der indtil den 18. april. Kik forbi - velbekommen!

Søren N. - CherIF

-------

Tak for en dejlig Dageløkke-tur i Rudkøbing

Efter et kik på vejrudsigten, hvor de havde lovet mellem 15 og 18 sekundmeter for weekenden den 22. og 23. august blev vi onsdagen før enige om at holde fælles-turen i klubhuset.

Vi mødtes til eftermiddagskaffe, hvor vi fik en snak og et kik på sejlerne fra Øhavet Rundt.

Klokken 19.00 mødtes vi til fællesspisning med medbragt mad. Efter fællessang og rafling, hvor alt gik som altid "sjov-sjov", blev der festet til klokken 05.00 næste morgen.

Klokken 10.00 søndag morgen var der dækket op med morgenbrød, kagemand og en lille Gammel Dansk.

Derefter gik vi en tur under Langelandsbroen. Efter gåturen fik vi frokost i klubben. Når det nu ikke kunne blive anderledes, blev det faktisk en god Dageløkke-tur i Rudkøbing.

Men vi er også bare gode til at nyde hinandens selskab.

Tak for en god weekend!

Hilsen Turudvalget.

Sanne Siø - "Minos"

-----

Sejlklubben ejer af fin luftrenser

Rudkøbing Sejlklubs medlemmer kan i fremtiden disponere over en avanceret luftrenser baseret på et ozon-system.

Det fine apparat er en gave fra to medlemmer af klubben, Sussie og Jimmy Larsen, der også professionelt beskæftiger sig med den slags grej i deres driftige Rudkøbing-firma, Jimco Construction.

Hvis en grim lugt af for eksempel olie eller fugt har taget bo i båden, kan luftrenseren gøre gavn. Den er endda yderst effektiv, forlyder det fra en der har prøvet.

Luftrenseren er anbragt bag tremmer i sejlklubbens nye jollehus, og den kan benyttes efter aftale med bådsmand eller bestyrelsesmedlemmer.

I det seneste års tid har sejlklubben også modtaget andre nyttige gaver fra medlemmer. Således kan klubbens medlemmer til vinter- eller forårsklargøringen gøre brug af en splinterny højtryksspuler. I sommerens løb er også en solid mastevogn doneret til klubben og stationeret i det nye jollehus.

Søren N. - CherIF

----

SØKORT FORTALT

Pas på med sejlads gennem Guldborgsund, advarer medlem af bestyrelsen, POUL TOM HANSEN. Da han fik sin og fru HELLE SVENSSONS Thurø 33 "Rosamunde" på land, kom et knytnævestort indhug i blykølen til syne. Skaden var en følge af nærkontakt med en uafmærket sten i det ellers afmærkede og - i følge søkortet - to meter dybe sejlløb mellem Lolland og Falster.

FINN BIRGER HANSEN, nu eks-formand for Rudkøbing Sejlklub, har sammen med sin datter Sinne udviklet en interesse for heste. Forleden trådte Finn Birger således frem som arrangør af en Hubertus-jagt på Hjortholm Gods - og sås endda også som (lyst-)jagthornsblæser!

Der skal ikke mangle morsomheder, når det en sjælden gang går en smule galt ved masteaftagningen. Således forsøgte en lokal IF-sejler (der ønsker at være anonym) sammen med kyndige venner at sætte rekord i masteaftagning - desværre med det uheldige resultat, at mastens VHF-antenne kunne have spiddet en forbisvømmende fisk. Heldigvis skete der ikke skade på hverken skib, mast, mandskab eller fisk.

CARSTEN LARSEN fra bestyrelsen er organisatoren bag vinterens sildeborde (se forsiden). Efter en nøje lagt plan involverer søndagssildene en stribe af klubbens medlemmer, der hver for sig har ansvaret for et eller flere sildeborde til en 30-krone pr. kuvert excl. drik. På listen står JIMMY og SUSSIE LARSEN, ANNE PEDERSEN, ANETTE HANSEN, KATJA WOHLGEMUTH, JOHN JAKOBSEN, CArsTEN HANSEN, BIBBER og JAN SØRENSEN, SUSANNE HERLØV, BIRTHE GODBALLE, KAJ HANSEN, OLE NIELSEN, ELSE og CHRISTIAN GAMMELGAARD, PETER RIECK samt JYTTE og PER MUNCH.

Kunsten og håndværket at bygge et stort træskib kan vinteren og foråret igennem iagttages på nærmeste hold hos bådebygger BENT HARTVIG, Rudkøbing Træskibsværft. Med statslige midler i ryggen lader skipper PETER LENSKJOLD, Rifbjerg, i realiteten nybygge skroget til sin over 100 år gamle skonnert, "Meta" af Rudkøbing.

Efter møde med bl. a. formand KELD PETERSEN, næstformand FLEMMING HANSEN og bestyrelsesmedlem CARSTEN LARSEN kunne landsformanden for H-bådsklubben, KELD HANSEN, Svendborg, tage til bestyrelsesmøde og fortælle, at planlægningen af Rudkøbing Sejlklubs DS-DM for H-både i juli næste år skrider planmæssigt frem. I øvrigt kan informationer og nyt om DM læses med løbende opdatering på sejlklubbens hjemmeside: http://surf.to/sejlklub

Søren N. - "CherIF"

 

 

Redaktion af Rudskallen: Søren Stidsholt Nielsen, tlf. 6251 - 2822