Arkiv-eksemplar af det månedlige nyhedsbrev

Rudkøbing Sejlklub udsender i starten af hver måned året rundt (juli undtaget) nyhedsbrevet Rudskallen. Nu er du i vores arkiv med et ældre online-nummer af Rudskallen. Læs de øvrige ældre numre. Oplysninger om tid og sted for aktuelle aktiviteter finder du under kalenderen.

Nyhedsbrev no. 29 RUDKØBING SEJLKLUB 

Januar 2000

Hvad siger de i grunden?

De var en ellers helt almindelig gråtrist decemberdag på Rudskallens redaktion. Pludselig blinkede computerens lille regnbuefarvede æble. Et eller andet var røget i vor elektroniske postkasse. Et år 2000-problem? En chip på afveje? Ind og se!
Frem på skærmen toner et vaskeægte, men grumset papparazzi-foto formidlet af bureauet JOJ Sub-Pictures på Bellevue. Motiv: Halvt himmel og halvt hav. Lokalt farvand. Man anede sælgrundene og en rød kost.
Men hvad var det, der næsten diagonalt kløvede billedet i den ellers helt vandrette landkending? En mast! En af de større!! Mindst 30 fod båd måtte der være under. Men mystisk til krængning med sejlet nede og på et helt aftenfredeligt farvand. Jo, den var god nok. Det var en dårlig. Et selvskrevet æresmedlem til Rudkøbing Grundejerforening. Så langt fra sejlrenden, at ikke engang et badende spædbarn ville få fugtig navle. Og hvad sker der ombord? For det er jo selveste formand Kelds Bianca Lido på aften-kapsejlads. Er der en, der ofrer ud over bagbord søgelænder? Hvorfor? Og hvad sker der agter? Spørgsmålene står i kø.Som en start på det nye årtusinde beder Rudskallen nu om en bobletekst til det sensationelle foto. Hit med dit forslag inden den 20. januar. Bedste bobletekst scorer en hel flaske Gammel Dansk.
Go' fornøjelse!

Søren N. - CherIF


--------

Aldrig så slemt som denne nat!

Adskillige ejere af både på havnen i Rudkøbing fik at føle, at det var intet mindre end århundredets orkan, der slap løs fra vest fredag aften den 3. december 1999.
Flere fartøjer væltede og mange presseninger og stativer blev ødelagt. På såvel klubhuset som på det nye jollehus flåede orkanen tagsten af. Enkelte bådejere, der endnu havde flydende fartøjer, fik dem revet løs, da orkanen i flere timer rasede med op mod 40 sekundmeter. I følge vindskalaen er orkan som bekendt fra 33 sekundmeter....!
- meget grimt uvejr...
Et nyt sejlklubmedlem, Gunnar W. Holm, Strandgade i Rudkøbing har i sejlernes nyhedsgruppe på internettet levende skildret sine oplevelser på vores havn:
- Jeg har min båd, en Bandholm 26, stående på Rudkøbing havn. Over båden havde jeg lavet et tag, noget lignende det fregatten "Jylland" havde før den blev restaureret. Dette tag bestod af træspær med en 4x8m pressenning som overdækning. Trækonstruktionen var fastgjort til båden ved ,at jeg havde halet den tot via bådens spil og blokke. Presenningen var fastgjort dels til trækonstruktionen og dels havde jeg sat de her lastestropper med et lille spil på, fra kanterne af pressenningerne, ned under båden og op og fat i presenningen igen. Dette tag virkede som en omvendt faldskærm og løftede båden lidt i stativet, da det gik hedest for sig. Senere var jeg så "heldig", at hele trækonstruktionen brød sammen og faldskærmseffekten ophørte.
- Jeg er 44 år, er født og opvokset på Bornholm, hvor jeg har set meget grimt uvejr om vintrene, jeg har sejlet i min ungdom og har arbejdet i Nordsøen, hvor det også mange gange er slemt, de sidste elleve år.
- ALDRIG har jeg set noget der var så slemt som denne nat, på Rudkøbing havn og alligevel ser det ud som om det var noget værre mange andre steder i landet.Med håbet om at i alle må komme godt ud af de skader i evt. må have på jeres fartøjer, skriver Gunnar W. Holm som svar på en opfordring til at sende beretninger fra havne.
Travlhed
Efter orkanen er skaderne på klubbens ejendomme udbedret, og nu kan der så meldes om arbejdstilgang hos bl. a. lokale bådeværfter. Inden sæsonen skal de igang med for eksempel at genoprette fribord på væltede fartøjer.

Søren N. - CherIF

----------------------------

Take one more year

Det er med bedrøvelig konstatering, at vores formand »Keld the Bigballer« siger stop i vores sejl/motorklub, som formand. Jeg er temmelig ny, men jeg kender Keld's kamp og vilje til at klubben skal bestå og have fremgang, det er en af de ting, jeg taler om.
Når jeg hver tirsdag er med til at få drengene i optimisterne ud at sejle, så har Keld altid været der (i hvertifald knallerten) og snakket med »Mor eller far« for at berolige dem eller komme med nogle dejlige skrøner, som selv »jeg« ikke har hørt. Jeg ved godt, at man ikke skal være negativ men positiv, det er jeg også, når det gælder sejlklubben, men det bliver svært at finde en afløser. Det, der nok er det sværeste, er vel nok det at være ny og ikke kende sine medlemmer nok til at kunne overtage det store arbejde, som Keld har gjort. Men under alle omstændigheder, så skal skuden sejle videre, og det gør den.... Kære Keld »take one more year«, please!
Hallopdujodoo. Karsten.... Jeg forstår dig og held og lykke i fremtiden men jeg ved, at vi ser dig igen og det betyder meget for KLUBBEN. Sorry I have to tell you..........


Hilsen Carsten B Hansen.

--------------------

SØKORT FORTALT
- om livet i Rudkøbing Sejklub

Rudkøbing Sejlklubs 19 fods Svendborg Senior »Freja« er solgt til Rudkøbing Efterskole Kragholmgaard. Hermed kommer skolen til at disponere over en håndfuld både af denne type. - Den var overhovedet ikke ude af havnen i 1999, men skulle der senere opstå et behov for en klub-sejlbåd, kan ønsket selvfølgelig tages op i bestyrelsen, siger formand KELD PETERSEN. Båden fra 1976 blev i 1992 købt brugt for 28.500 kr., og er nu afhændet for 15.000 kr.


Sejlklubbens flagmast rejst, da klubhuset i 1989 blev indviet, trænger til en overhaling. Den har fået det en gang tidligere, og nu er det planen, at den skal stå skinnende nylakeret til standerhejsningen midt i april.


Bl. a. PREBEN NIEBUHR og havnefoged MOGENS WESTERGAARD kan bevidne, at en sæl fornylig svingende indenom ved Midtermolen og stak fjæset op af det kolde havnevand....!

Søren N. - CherIF

--------------------------

Redaktion af Rudskallen: Søren Stidsholt Nielsen,
tlf. 6251 - 2822