Søren og Sedov

Rudkøbing Sejlklubs stander rundt Kap Horn

sammen med Søren "Bianco" på STS Sedov

Med Rudkøbing Sejlklubs stander sat ved stævnen om bord på verdens største sejlskib, den fire-mastede bark STS Sedov, blev Kap Horn rundet i søstærk stil onsdag den 26. september 2012. Sejlklub-standeren blev gjort fast af Rudkøbing Sejlklub-medlem Søren ("Bianco"), der således er blevet sejlskibs-kaphorner.

Kap Horn er et kendt og frygtet klippeskær ved Sydamerikas sydspids. Søkortet dernede er fyldt med markeringer fra skibsvrag, og mange tusinde sømænd har mistet livet under forsøg på at passere det stormomsuste Drake Strædet mellem Antarktis og Sydamerika.

- Nogle statistisk set få gange om året tager storm og orkaner sig en slapper, og der var Søren så heldig, at Sedov rundede Hornet under en sådan slapper. Den varede et par dage, men så havde Sydatlanten igen fået luft til at vise sin uforbeholdne vrede med vindgennemsnit på 18 meter i sekundet og godt 25 i stødene, siger Søren. Han sejlede godt 1800 sømil, heraf 1400 for sejl, fra Montevideo i Uruguaya, rundt Hornet og så gennem Beagle Strædet op til Ushuaia, verdens sydligste by.

- En vellykket og helt fantastisk oplevelse, lyder det fra klubbens nye sejlskibs-kaphorner, der har taget standeren med hjem til evt. ophængning i klubhuset.

Se billeder fra turen herunder. -

Så er kursen lagt til rundt Kap Horn hr. kaptajn

Øvelse i brug af overlevelsesdragt er obligatorisk stof, når man påmønstrer en Kap Horn-runding som letmatros på STS Sedov

Rudkøbing Sejlklubs tre blå fisk sat ved "Sedovs" forstavn vinker med halen til Kap Horn