Sommerminder

 Startside
Petí
Søren og Sedov

 

Lagerbord og pilsnerbord


 

Som sejlklubbens store huspoet J. O. Jensen bl. a. skrev allerede i 1976:
 

"Sejlene hales, i kølvandet svales

de sortgrønne flasker med perlende øl!"


 

Hvor har han dog ret. Sejlsport er en dejlig drik. 


 

Men hvorfor er indsejlingen til Rudkøbing havn da så kedelig? Hvorfor ikke gøre som her til højre i Hellerup? 

Gæt selv havnens navn....

 

04.09.2012   (Tekst og foto: Søren, Bianco)
 

Blæret ankomst til havn

 

HALMSTAD august 2011: - Hermed lidt inspiration til fornyelse af havne-anløbene efter Rudkøbing Sejlklubs onsdags-sejladser: Se på billedet! Lidt blæret, - javel. Men sådan - stående på bommen og med storsejlet som blødt ryglæn - kan man altså også komme i havn fra en kapsejlads. Besætningens selvtillid blev yderligere styrket, da den senere blev bekendt med, at den var blandt de ti bedste i overalt-vinder i årets Tall Ships Races.

Vi er i Halmstad på Sveriges vestkyst mellem Gøteborg og Helsingborg. Verdens største kapsejlads for store sejlskibe er slut efter en måneds dyst med start i Sydirland, rundt Skotland og Shetlands-øerne og via Stavanger til Halmstad. 

Deltagere i denne havkapsejlads er ikke nødvendigvis fuldriggere, barker eller træ-skonnerter med en lang historie på verdenshavet. I princippet kan et deltagende fartøj være en glasfiberbåd bygget i går. Kravet fra arrangøren, Sail Training International er, at et deltagende skibs vandlinje skal være på mindst 9,14 meter. Et andet krav, som vi i Rudkøbing måske kan få svært ved at leve op til er, at halvdelen af besætningen skal være mellem 15 og 25 år.
Formålet med havkapsejladsen Tall Ships Races er at fremme unges lyst til at liv på vandet, - og det er da noget vi kan forstå her i Rudkøbing.

Halløj Rudkøbing-sejlere: Så er det bare med at øve sig, så vi kan få lidt format over havne-anløbene efter onsdags-sejladserne. Set i Halmstad under Tall Ships Races. - Tekst og Foto: Søren, "Bianco".

Øverst på Tall Ships-skalaen ligger Klasse A-skibene, i år med deltagelse af bl. a. verdens to største traditionelle sejlskibe, de russiske Kruzensthern og Sedov (Rudkøbing Sejlklub var repræsenteret på den sidstnævnte). Og i den anden ende af Tall Ships-skalaen finder vi bl. a. den belgiske The Tomidi i Klasse D for spilerførende sejlbåde.
I overalt-placeringen kom den ind på en niende plads. The Tomidi tager unge til søs, og med en længde på små 58 fod, er den et ganske pænt sejlskib at få sin første erfaringi. Båden har en fortid i Whitbread Round the World Races (i dag Volvo Ocean Races) som Rucanor. Her han den deltaget i 1985/86 med skipper Staf Versluys og i 1989/90 med skipper Bruno Dubois. Båden blev designet i 1984 af den franske konstruktør Guy Ribadeau-Dumas og bygget som en One Off'er hos Frans Maas / Standfast Yachts og søsat i 1985. The Tomidi er små fem meter bred, stikker knap tre meter og har et deplacement på 18 tons. Den kan have op til 15 om bord. Båden har haft Tomidi-organisationen som ejer siden 1001 og benyttes til chartersejlads og sejl-træning.The Tomidi forlod Halmstad og gik gennem Limfjorden hjem til Belgien med ankomst til Ostende midt i denne måned.                                                                         Tekst: Søren, "Bianco".

2011:
Vi var en tur på Lesbos, hvor vi fandt alternativet til bro G ( billedet med gangbroen af europaller). Foruden at havnens standard måske kunne højnes lidt. Man må jo ikke håbe, at det er her, at grækerne skal til at spare, for der er ikke meget at give af. Håber ikke at vores egne havnefolk tager ved lære af billederne.

Mvh Laila og Finn Petersen ( Muff )

 
 
Havjægeren  (billede og tekst: red.)

Snydt igen!    (billeder: Poul Rasmussen)

Storfiskerne  (billede: Jesper Juel Jensen)

Ny på kapsejladsbanen 2008 (billede: Ulla Lørring)


Havjægeren 2008

 

 

 

Et af vore respektable medlemmer holder meget af at gå på jagt.

Her sidder han fuldt koncentreret i en fremragende forklædning af eget design under Orust i sin lille skydepram og er ved  at liste sig ind på en flok velvoksne bramgæs (Branta Leucopsis).

Hvorvidt han fik nogen nedlagt, er ikke redaktionen bekendt. Men vort medlem stikker sjældent næsen så langt frem uden at der er noget i luften...


Bramgæs kan ses og høres her: http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=01670&lyd=true

Snydt igen!


Storfiskerne.

Der tales så meget om store torsk og laks, men intet slår et par store friskfangede sommerkrabber!

 

 

NY PÅ KAPSEJLADSBANEN 2008 ?

Det forlyder, at vort æresmedlem og gamle skolemester, Bent jensen, vil starte hårdt op til årets aftenkap-sejladser i sin Amigo 23.

Bent frygter dog både ufrivillige bomninger og en vis Nordship 34 på skærende kurs, så af hensyn til sine resterende hjerneceller møder han op iført aerodynamisk, specialdesignet beskyttelseshjelm udviklet i nært samarbejde med julemanden og Poul Nyrup.